Antytila

Karabas Live про SXSW 2018 / ANTYTILA

16.03.18

Українська група розповіла Karabas Live про свою поїздку на найбільший міжнародний музичний фестиваль у Техасі – SXSW.
У лютому український гурт «Антитіла» запросили взяти участь у міжнародному фестивалі South by Southwest (або SXSW), що проходить у США, а саме, в Остіні, штат Техас. Київська команда виступила там 14 березня.
 
Щороку на 10 днів в Остіні збираються сотні виконавців із різних країн та меломани. З'їжджаються представники лейблів з метою відкрити нових музикантів для себе та аудиторії. SXSW — не лише музика: тут проводять кінопокази, читають лекції та знайомлять із інноваціями в технологіях.

Karabas Live попросив учасників гурту «Антитіла» розповісти про п'ять головних речей, що їх вразили в Остіні.

KeepAustinWeird
Весь downtown де розташувався фестиваль SXSW наповнений незвичайними, дивними, без жодних комплексів персонажами. Вони всюди, але незабаром до них звикаєш.

Афроамериканець снує від бару до бару зі спущеними до колін джинсами в салатових трусах, спеціально підібраних під колір кросівок, або група підлітків з вплетеними прямо у волосся величезними навушниками, бабуся яка виконує фрістайл під арфу, або хлопець, що викладає пелюстками троянд -  мала частина всього того незвичайного, що можна зустріти в Остіні, та не лише під час фестивалю.

Місто також ЛГБТ френдлі, і це відчувається на кожному кроці. В цілому девіз "збережемо Остін дивним" втілюється в життя на повну.
Музика

Тут немає звичного фестивального формату, коли є main stage та є інші сцени за напрямками. Тут вся фестивальна програма розкидана по місцевих клубах готелям та руфтопам.

І якщо ти приїхав на конкретного артиста, ти маєш знайти його в розкладі і прийти на нього в клуб або на інший майданчик і бажано раніше, адже іноді черги досягають величезних розмірів. Наприклад, на відкритті музичної частини фестивалю грали Pussy Riot. Але через великий ажіотаж до них потрапити було дуже складно.

Між усіма музичними подіями ходять промоутери у пошуках чогось цікавого та свіжого. Ми виступали на одній сцені разом із артистами з Йорданії (JadaL) Франції (Deluxe), Бразилії (Filipe Catto). 

Їжа.

Тут все крутиться навколо BBQ та такос. Оскільки поряд Мексика дуже багато культурних та кулінарних традицій взято саме звідти. Є навіть різновид саме Техаської кухні, який називається Tex-Mex (Texas-Mexican). На фестивалі дуже багато вуличної їжі – є все. Ми напевно тільки смажених тарганів не бачили, хоча, мабуть, просто погано шукали.

I-Tech/Crypto

Фестиваль SXSW не лише про музику. Коли ми летіли сюди, навіть не підозрювали, наскільки багато уваги тут приділено сфері технологій та IT! Половину фестивального розкладу посідають саме It-events. Серед них є і відносно нові напрямки, пов’язані з блокчейном та криптовалютами.

Є ще trade-show, виставка, на якій представлені найпередовіші технології у сфері розваг та шоу. Там і різні моделі роборуки KUKA, і всілякі різновиди VR-гаджетів. До речі, поки Антитіла готувалися до виступу на Sheraton Backyard, інша команда з України MacPaw теж представляла тут свою творчість, одягнену в двійковий код. Остін вважається містом IT та технологій. Тут знаходяться штаб-квартира DELL, офіси Facebook і Google і багато тих, хто рухає це все вперед.

А ще в рамках фестивалю експонуються справжні Бетмобілі. І вони – не муляжі. Усі агрегати – справжні робочі машини, крім встановленого “зброї ” .

Еклектика

В Остіні стіна в стіну з хмарочосом може стояти старий одноповерховий дерев’яний будинок, а в ньому на час фестивалю розташуватися офіс Sony. І ніхто не морочиться, всі звикли, що в дивному місті все допустимо і все поєднується. І ця еклектика – у всьому. У їжі, в архітектурі, у людях.

Місто в період фестивалю залишає далеко позаду Нью-Йорк за кількістю приїжджих із різних країн. Тут на вулицях барвистий барвистий калейдоскоп з людей різних національностей, які не бояться самовиражатися і виглядати інакше. Картина Остіна приймає всіх у свій краєвид.

Читайте також:

  • Гурт «Антитіла» передав п’ять тисяч тактичних аптечок для спецпідрозділів ГУР МОУ

    Антитіла передали воїнам Головного управління розвідки Міністерства оборони України п’ять тисяч тактичних аптечок, укомплектованих за стандартами НАТО.[...]
  • Премʼєра! Кліп «Ти саме та»

    Метафоричний, образний відео-ряд про те, як маленька людина, у безмежності холодного простору і Всесвіту, здатна своєю любовʼю запалювати вогонь і давати тепло мільярдам інших.[...]
  • Антитіла в Данії на фестивалі Engage

    Дорогі українці Данії, Ми підтримуємо вас у боротьбі за свободу і незалежність вашої Батьківщини.[...]
  • Антитіла – Київ, Палац Спорту!

    Антитіла оголосили фінальний концерт свого навколосвітнього благодійного туру – Київ, Палац Спорту[...]